المحرر موضوع: كيف يكون حفظ اللحوم بطريقة صحيحة!  (زيارة 361 مرات)

جناح طاير

  • Sr. Member
  • ****
  • مشاركة: 277
    • مشاهدة الملف الشخصي

كيف يكون حفظ اللحوم بطريقة صحيحة!

« في: تـمـوز 09, 2021, 02:56:03 مسائاً »
ما سنكتبه اليوم سيكون خاص بحفظ اللحوم؛ عيد الاضحى بعد أيام، كل عام وانتم بخير، ناس كتير بتفدى وناس اكتر بيجيلها لحوم وللاسف بيبوظ منها كتير عند كتير مننا بسبب التخزين الخاطئ وبيحصل اجهاد للفريزرات ومابتقدرش تجمد يبقى نعمل ايه خاصة العيد السنه دى جاى فى وقت حر جدا والأجهزة مش مستحمله طبيعى.

اولا نبدأ من دلوقت ننظم الفريزرات الرأسى ونطلع الحاجات اللى بقالها فتره ونفضى أماكن.

الفريزرات الافقى لو مكونه تلج على الجوانب نفصلها ونسيح التلج لانه بيعمل عازل للتجميد منسلكهوش بحاجه حاده منعا للضرر.

نيجى بقى لطريقة تخزين اللحوم ناس كتير عندها قناعه ان بمجرد مايدبحوا يشيلو اللحمه جرى تتحط فى الفريزر عشان متبوظش ودا اكبر غلط اللحوم نفردها فى صوانى كبيره تحت مروحه تنشف أو يحصلها تشمع رمى ودا بيحافظ عليها اطول فتره ممكنه فى التخزين بتنشف بدمها الجزار بيدبح واللحوم بتقعد عنده باليوم واليومين تانى نقطه مانملاش الفريزر مره واحده مش هيجمد والحاجه هتبوظ للاسف ممكن نقسم الكميه عندنا لأجزاء ونحط كل 3 ساعات جزء ندى فرصه للجهاز إنه يوصل الكميه اللى اتحطت لدرجه معقوله نقطه تالته مهمه اى فريزر يتحط فيه كميه هياخد وقت طويل ومش هيفصل ودا إرهاق للكباس لو عندنا مروحه استاند او مكتب نقدر نوجهها عليه لتبريده والحفاظ عليه ونفس الوقت الغاز مايدخلش سخن يجمد اسرع خطوات بسيطه لكنها مهمة.

دمتم بخير؛ وكل عام وانتم بخير جميعًا.